Ares ja mujalgi kihutanud ärimees ei saanud äravõetud juhiluba kohtus tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda
Oliver Kruuda Foto: Raigo Pajula

Mullu suvel kihutamise eest politsei otsusega mootorsõiduki juhtimisõiguseta jäänud ärimees Oliver Kruuda lootis kohtu abiga juhiloa tagasi saada, kuid ei saavutanud loodetud tulemust maa- ega ka riigikohtus.

Kruuda pani rikkumise toime 11. juulil, kui ületas Valgamaal Sangaste vallas autot juhtides lubatud sõidukiirust. Lõuna prefektuuri kinnitusel ületas Kruuda lubatud piirkiirust mitte vähem kui 54 km/h ja sai selle eest väärteokaristusena trahvi 150 päevamäära ulatuses ehk 600 eurot. Lisakaristusena peatas politsei Kruuda juhtimisõiguse neljaks kuuks.

Kruuda ja teda esindanud vandeadvokaat Indrek Sirk esitasid politsei otsuse peale Harju maakohtusse kaebuse, taotledes lisakaristuse tühistamist, kuid kohus jättis mullu novembris selle rahuldamata ja politsei väärteootsuse jõusse.

Seepeale esitas Sirk kassatsioonkaebuse riigikohtusse, kuid see ei saanud eile menetlusluba. Seega jõustus Kruuda karistamine lõplikult.

Kruuda on varemgi liiklusrikkumise asjus politseiga kohut käinud. Tunamullu oktoobris näiteks asendas Harju maakohus Kruudalt asulas kihutamise eest juhtimisõiguse äravõtmise rahatrahviga. Trahvi suuruseks sätestas kohus 800 eurot.

Politsei väärteomaterjalide järgi sõitis Kruuda oma Mercedesega tunamullu 31. mail kell 12.35 Pärnumaal Are-Suigu tee alguses asulasisesel teel vähemalt 102 km/h, kuigi sel teelõigul oli suurimaks lubatud sõidukiiruseks 50 km/h.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles