Kuldmäe perevägivallasüüasja arutamine jätkub sügisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illuistreeriv.
Foto on illuistreeriv. Foto: Caro / Scanpix

Pärnu maakohus lükkas AS Kihnu Veeteede juhatuse esimehe Toivo Kuldmäe perevägivalla kinnise kohtuprotsessi sügisele.


Kohus ei saanud eile protsessiga edasi minna, sest kohale ei tulnud üks kannatanu ja mitu tunnistajat. Kohus määras uued istungid 28. ja 29. septembrile, ütles maakohtu pressiesindaja Elo Kirsipuu.



2007. aasta detsembris alanud protsessil kuulutas kohus Kuldmäe (43) süüasja arutamise kannatanute huvides kinniseks. Et protsess on kinnine, istungitel toimuva kohta avalikkusele teavet ei anta.



Politsei tuvastas, et Kuldmäe tekitas 2005. aasta juunis jalgrattaga füüsilist valu oma alaealisele pojale. Sama aasta juulis lõi mees oma endisele abikaasale käega näkku ja kolm-neli korda jalaga kehasse, selgitas politsei.



Uurijad selgitasid, et Kuldmäel oli ka rüselus endise abikaasa isaga, kellel ta väänas vasaku käe pöidla liigesest välja. Seejärel lükkas Kuldmäe korteri siseukse kinni, nii et naise käsi jäi ukse ja piida vahele.



2005. aasta detsembris väänas Kuldmäe politsei uurimisandmetel naise kätt ja lõi naist ahjuroobiga, millega põhjustas naisel käeluumurru.



2007. aasta veebruaris lõi Kuldmäe oma alaealist poega rusikaga näkku, selgitas politsei.



Lääne ringkonnaprokurör Anne Sillaots süüdistab Kuldmäed kehalises väärkohtlemises, mille eest võib kohus süüdimõistmise korral karistuseks määrata kuni kolmeaastase vangistuse.



Kuldmäe on varemgi oma lähedaste vastu kasutatud vägivalla tõttu kriminaalkorras süüdi mõistetud. Tallinna ringkonnakohus karistas teda 2005. aasta mais kehalise väärkohtlemise eest tingimisi vangistusega.



Omaaegsest süüdistusest nähtub, et mees ründas korduvalt oma toonast abikaasat ja peksis teda näiteks selle eest, et naine tegi talle märkuse elutuppa välisjalatsitega sisenemise kohta.



Naise peksmiseks leidis mees ajendi ka kadunud pildiraamis, samuti asjaolus, et naine soovis valmistada lastele toitu ajal, kui mees einestas, märgib kunagine kohtuotsus.



Omaaegsest süüdistusest nähtub, et mees ründas poega, kui neil tekkis tüli teleripuldi pärast. Kui pereema üritas abi kutsuda, rebis Kuldmäe naist juustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles