Pärnu linn eilse mälestusürituse inetu lõpu pärast vastutust ei võta

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinnas Martensi väljakul lükati põlevad mälestusküünlad linnaelanike silme alla kopa ja labidate abil kokku.
Pärnu kesklinnas Martensi väljakul lükati põlevad mälestusküünlad linnaelanike silme alla kopa ja labidate abil kokku. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linnavalitsus edastas täna pressiteate, kus palub vabandust eile õhtul Pärnu kesklinnas toimunud mälestusürituse pärast, kuid ei võta enesele vastututust kellegi teise põhjustatud inetu käitumise eest.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Muraka sõnutsi palub Pärnu linnavalitsus pärnakate ja Eesti rahva ees vabandust ning selgitab eile õhtul toimunud mälestussündmuse asjaolusid.

„Pärnu linnavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonnale esitas avaliku ürituse taotluse erakond Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), kes soovis Martensi väljakul süüdata küünlad küüditamise ohvrite mälestuseks. Sündmuse toimumise ajaks oli märgitud 25. märts kella 18–21,“ kirjutas Murakas.

„Taotlusele oli lisatud sündmuse kirjeldus ja ajakava, mille juures oli ära toodud koristustööde teostamise aeg. Koristustööd tellib alati sündmuse korraldaja, selle sündmuse puhul siis IRL,“ sõnas pressiesindaja.

Muraka teatel väljastas linnavalitsus sündmuse korraldamiseks loa, mille lisatingimustes on toodud, nagu enamiku väljastatud lubade puhul, et korraldajal on kohustus koristada sündmuse raames tekkinud olmeprügi kasutusel olnud territooriumilt ürituse ajal ja teha lõppkoristus kahe tunni jooksul pärast ürituse lõppemist.

„Linnavalitsus ei saa võtta enesele vastutust kellegi teise põhjustatud inetu käitumise pärast,“ märkis Murakas. „Ent kuna selline teguviis riivas tuhandete inimeste tundeid ja see toimus Pärnus, siis palume omalt poolt vabandust kõigi pärnakate ja kõigi eestimaalaste ees,“ lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles