Vanas tares avas uksed kogukonna maja

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane Vain (vasakul), Liis Lumberg, Epp Sokk ja Anne Sulger tahavad näidata, et kodanikualgatusest võib sündida omanäoline ettevõtmine, mis toimib kogukonnas endas peituvate ressursside toel.
Jane Vain (vasakul), Liis Lumberg, Epp Sokk ja Anne Sulger tahavad näidata, et kodanikualgatusest võib sündida omanäoline ettevõtmine, mis toimib kogukonnas endas peituvate ressursside toel. Foto: Ants Liigus

Pärnu-Jaagupi tegusate naiste algatusel avas laupäeval alevirahvale vanas tares uksed kogukonna MeieMaja.

Pärnu-Jaagupi kirikust mööda Uut tänavat astudes on vasakut kätt vana punast karva kahe korteriga puumaja, mis ehitatud 1857. aastal kirikuõpetaja eluhooneks. Tegu on koguduse majaga, kus läinud kevadeni elas kõrges eas Pärnu-Jaagupi legendaarne käsitööõpetaja ja valla aukodanik Vaiki Kaldmäe.

Pärast Kaldmäe lahkumist leidis Pärnu-Jakobi kogudus, et maja võiks teenida kohalikke kogukonna majana ning ühendada eri põlvkondi ja tegemisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles