Valitsusjuhtide kogu valmistub reformiks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa omavalitsuste kaart.
Pärnumaa omavalitsuste kaart. Foto: Pärnumaa omavalitsuste liit

Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) valitsusjuhtide kogu eilsel infokoosolekul oli päevakorras arutelu omavalitsusreformi ettevalmistusest, mis POLi juhatuse esimehe Eeri Tammiku sõnade järgi tekitas elevust.

Osa valdu ja nende volikogusid pooldab mitme tõmbekeskuse varianti, osa arvab, et maakonna üks ja ainus tõmbekeskus on Pärnu linn. Tuleval teisipäeval tuleb omavalitsusjuhtide ette selgitusi andma omavalitsusreformi projektijuht Sulev Valner.

Infokoosolekul arutati ka Tallinna ülikooli ja Pärnumaa koostöö võimalusi, Eesti lipu seltsi tegevust ja koostööd omavalitsustega, millest tihedaim seos on Sindi linnavalitsuse ja Paikuse vallavalitsusega. Räägiti terviseedendusest ja Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse ehituse lõpetamiseks laenu võtmise lahendustest, mille kohta peab oma sõna ütlema juunis toimuv POLi üldkogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles