Soomaa elanikud näevad esimesi suurvee märke

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotomeenutus Soomaa rekorduputusest. 2010. aasta 7. aprillil sai Indrek Hein oma koduõuel vaid paadiga liikuda ning toaski pidid kõik vett kartvad asjad olema kõrgemale tõstetud. Praegu katab Heina koduõue paks lumekiht ning keegi ei suuda prognoosida, kui kõrgele vesi sel kevadel kerkib.
Fotomeenutus Soomaa rekorduputusest. 2010. aasta 7. aprillil sai Indrek Hein oma koduõuel vaid paadiga liikuda ning toaski pidid kõik vett kartvad asjad olema kõrgemale tõstetud. Praegu katab Heina koduõue paks lumekiht ning keegi ei suuda prognoosida, kui kõrgele vesi sel kevadel kerkib. Foto: Elmo Riig / Sakala

Soomaa elanikud on kindlad, et üleujutus tuleb. Millal see algab, kui kõrgele kerkib ning kaua kestab, ei oska nad ennustada, sest sellist kevadet kui tänavu pole vähemalt pool sajandit olnud.

«Mina olen Soomaa kevadeid üle 25 aasta kirja pannud, aga sellist kevadet, kui 11. aprillil on paks lumi maas ja jõgede veetase suvisel tasemel, pole veel olnud,» tunnistas ümberkaudsete seas ilmatargana tuntud Indrek Hein. «Praegu peaks olema juba suur kevad ja üleujutus alanema, see pole aga alanudki. Selline seis on ikka päris haruldane.»

Indrek Hein oli veendunud, et mingit katastroofilist suurvett tänavu ei tule ja uputus on lühiajaline. «Üleujutuseks on vaja suurt sooja ning vihma,» selgitas ta. «Ilmaennustus küll pakub vihma, aga see ei taha kuidagi tulla. Arvan, et ega seda eriti  tulegi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles