Verevalamine Bostonis

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bostoni plahvatuste kõlades jätkasid maratoonarid esialgu veel jooksmist finiši poole, alles mõni hetk hiljem jõudis inimestele kohale, mis oli juhtunud.
Bostoni plahvatuste kõlades jätkasid maratoonarid esialgu veel jooksmist finiši poole, alles mõni hetk hiljem jõudis inimestele kohale, mis oli juhtunud. Foto: SCANPIX

USAs plahvatas üleeile tuhandete osavõtjatega Bostoni maratoni finišijoone lähedal kaks lõhkeseadeldist. Surma sai vähemalt kolm ja vigastada 144 inimest.

Üks hukkunutest oli kaheksa-aastane poiss. Telekanali CNN andmetel on 17 haavatu vigastused ülirasked ja 25 kannatanul rasked. Vigastatute hulgas on kaheksa last.

Pommid plahvatasid raja ääres seisnud pealtvaatajate selja taga 13sekundilise vahega teineteisest umbes saja meetri kaugusel. Politsei ja arstide teatel oli tegemist nn räpaste pommidega: neis olid kuullaagrid, mis tekitasid inimestele ränki vigastusi. Politsei teatel kaotasid paarkümmend inimest jala või mõlemad jalad, edastas uudisteagentuur BNS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles