Võõrkeeled on õppimist väärt

, inglise keele õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõrkeelte nädal Raeküla koolis.
Võõrkeelte nädal Raeküla koolis. Foto: Erakogu

Aprillikuu teisel nädalal on võõrkeeled Pärnu Raeküla koolis erilise tähelepanu all ja sel aastal seadsime eesmärgiks motiveerida õpilasi võõrkeeli mitmekülgselt kasutama.

Tutvusime lähemalt Berliini, Moskva ja inglise keelt kõnelevate maade Austraalia, Kanada, Uus-Meremaa ja muidugi Ühendkuningriigiga. Keeleõpetajad koostasid toredad stendid, nendega oli õpilastel võimalik tutvuda nädala jooksul ja neljapäeval toimus selleteemaline viktoriin, mille küsimused olid kolmes keeles. Võitjaks tulid 9.b ja 7. klassi võistkond.

Nädala algul tekitasid elevust kõikide kabinettide ja üldkasutatavate ruumide ustele paigutatud inglis-, vene- ja saksakeelsed sildid , mis andsid informatsiooni kabinettides toimuva kohta. Nädala jooksul selgitasime välja parimad tundmatust võõrkeelsest tekstist arusaajad kõikides vanema astme klassides. Tekstide raskusastmed olid erinevad, aga kõikidel õpilastel oli võimalik saada 20 punkti. Olime õnnelikud, et nii mõnigi klassi tubli võõrkeeleoskaja sai maksimumpunktid või sellele lähedase tulemuse.

Traditsiooniliselt said õpilased lahendada keeleviktoriini „Webquest“ internetist vastuseid otsides.

Saksa keele õpetaja koostas vahva näituse huvitavatest saksakeelsetest raamatutest, mis tutvustasid Saksamaa vaatamisväärsusi, kultuuri ja tööstust. Põnevusega uurisid poisid raamatut Saksa automarkidest ja nende ajaloost.

Vahetundides pakkusid vaheldust filmid Saksamaa vaatamisväärsustest ja väiksemad lustisid, vaadates venekeelseid multifilme.

Reedel tutvustas polüglott, innovaatilise keeleõppe asjatundja ja koolitaja Ott Ojamets vanema astme õpilastele oma keeleõpperaamatut. Ta rääkis meetoditest, mis aitavad individuaalselt võõrkeeli õppides saavutada kiireid ja efektiivseid tulemusi. 9. klasside õpilastega jätkus juttu veel pärast loengutki.

Parimad võõrkeeleoskajad said auhinnaks raamatuid, šokolaadi ja kaasõpilaste tugeva aplausi. Oli jälle üks huvitav ja eriline nädal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles