Ehitaja: Piiroja majaga pole enam midagi teha

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja kodu Sindis.
Raio Piiroja kodu Sindis. Foto: Lääne päästekeskus

Sindi üleujutuspiirkonnas viibiv Pärnu Postimehe reporter Asso Puidet sai kohapeal jutule mehega, kes väitis, et oli üks õnnetuspiirkonda jääva ja Raio Piirojale kuuluva maja ehitajatest. Tema väitel pole pärast uputust selle majaga enam midagi teha.

Nimelt olevat maja seinad kipsplaatidest ja kus ei ulatu rikkuma vesi, seal rikub maja seinu niiskus.

Reporter nägi Piiroja hoovi peal vees hulpimas üht jalgpalli ja vastu aeda oli vesi surunud prügikasti. Aia peal teavitas silt „Koer õues“. Koera polnud küll näha, aga vesi ulatus koerakuudi aknani.

Samuti rääkivat kohalikud, et õnnetuspiirkonna majad on ehitatud savisele pinnale, kuhu on kruus peale veetud. Kui vesi savi uuristama hakkab, võivad hooned ära vajuda.

Puidet kirjeldas vaatepilti, kuidas ühe maja hoovis, kus vesi maja akendeni ulatus, laperdas kevadtuule käes uhkelt vardas Eesti lipp. Inimesi maja juures näha polnud.

Masendavalt mõjus vetevoogudes laste ronimisredel ja liivakast.

Puideti jutu järgi on kohalik rahvas hämmingus, kuidas üldse sellise koha peale ehitusload anti. „Kui oleks seda teadnud, poleks ehitanud maja siia,“ rääkis ühe maja omanik reporterile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles