Majaomanikke nörritab, et neid võimaliku uputuse eest ei hoiatatud

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutus ja päästetööd Sindis täna hommikul.
Üleujutus ja päästetööd Sindis täna hommikul. Foto: Lääne päästekeskus

Eile Sindi paisu juures alanud uputus jõudis varahommikuks elamurajoonini. Majaomanikud on nördinud, sest detailplaneering läbis omal ajal kõik vajalikud kooskõlastused ja uputuste eest ei hoiatanud keegi.

Tõepoolest, uputus pole siinsete majade elanikele võõras. Kui aga kahe aasta eest jõudis see vaid alumiste majadeni, siis nüüd on hädas oluliselt kõrgemal asuvate majade elanikudki, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Mullu oli samuti veetõus, aga siis ei jõudnud see vähemalt tubadesse. Nüüd paistab, et igakevadine uputus on vältimatu ja elanikele see mõistagi rõõmu ei tee, sest abi pole kusagilt loota.

"Eks me oleme kolm aastat, üle tuhande päeva, tegelikult rääkinud seda, et oleks vaja midagi ette võtta, oleks vaja midagi teha, kas või viimasel hetkel jääd lõhata. Sellest räägivad väga palju, et jõge on vaja puhastada, süvendada, aga see kõik on jäänud jutu tasandile," rääkis Linnuriigi majaomanik Merike Teppan-Kolk.

Abi lootuses vaatavad majaomanikud esmalt linnavalitsuse poole, sest tegemist on elamurajooniga, kuhu vastavalt detailplaneeringule krunte müüdi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles