Sindi linnapea kavatseb uputustega võitlusse astuda

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Kolmapäeval Sindi paisu juurest alanud ja järgmiseks hommikuks Linnuriigi elamurajooni üle ujutanud vesi taandus peaaegu niisama kiiresti, Sindi linnapeal on aga plaan tulevikus uputustega võitlusesse astuda.

Kolmapäeval pärast keskpäeva viskas seni rahulikult jää all püsinud Pärnu jõe vesi ennast äkki üle paisu, jäätükid lendasid laiali ja vesi ujutas paisuümbruse üle rekordkiirusel, jättes kalakasvanduse hooned peaaegu vee alla, vahendas ERR.ee "Aktuaalset  kaamerat".

Juba õhtul taandus vesi paisu juurest, aga ujutas üle Linnuriigi elamurajooni. Ööpäev hiljem jättis vesi vallutatud ala maha. Majaomanikud vaatasid oma kahjusid üle, juba oli kohal kindlustusfirma esindaja.

Linnuriigi elanikud soovivad kogu hingest, et nad enam sellist uputust kogema ei peaks. Sindi linnapea Marko Šorin kinnitab, et lahenduste otsimiseks on juba samme astutud.

"Lahendusi otsime ikka. Täna sai kokku lepitud 30. maiks koosolek keskkonnaameti, päästeameti, maavalitsuse, Sindi linnavalitsusega, kus üritame arutada, mis suunas edasi liikuda. Eelmine aasta sai palutud teha eksperthinnang sellele olukorrale, ekspert sai nüüd sellekevadise uputusega oma tööd täiendada, nii et ilmselt tuleb tema töö täpsem," sõnas linnapea teleuudistele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles