Emor: kohalikud valimised võidab üle-eestiliselt Keskerakond

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupallid.
Keskerakonna õhupallid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänavu sügisestel kohalike volikogude valimistel saadab suurim edu üleriigiliselt Keskerakonda, selgus rahvusringhäälingu uudistetoimetuse tellitud ja aprillis Emori poolt esimest korda läbi viidud spetsiaalsest kohalike valimiste küsitlusest.

Üleriigiliselt toetab valijatest Keskerakonda 22 protsenti, Reformierakonda 17 protsenti, Sotsiaaldemokraate 15 protsenti ning IRLi vaid 6 protsenti, vahendab ERR Uudised. Väikeparteidest koguks Rohelised üleriigiliselt 2 protsendise ja Konservatiivne Rahvaerakond 1 protsendise toetuse.

Kui eile avaldatud aprillikuises riigikogu valimiste küsitluses oli Keskerakond üleriigiliselt kolmandal kohal, ei ole nende esikoht kohalike valimiste küsitluses Emori uuringueksperdi Aivar Voogi sõnul üllatav, kuna kohalikel valimistel on nn vene hääle kaal palju suurem.

Küll aga on üllatav see, et koguni 26 protsenti küsitlusele vastanutest lubab kohalikel valimistel anda oma hääle üksikandidaadile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles