Vändra lasteaed peab lillelaata

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papagoitulbid kadusid Tartu kesklinnast varaste käe läbi ühe ööga, võõrasemad peavad pisut kauem vastu.
Papagoitulbid kadusid Tartu kesklinnast varaste käe läbi ühe ööga, võõrasemad peavad pisut kauem vastu. Foto: Ants Liigus

Vändras Rukkilille lasteaia õuel on täna 16-18 lillelaat, kus saab osta lasteaia töötajate ja laste külvatud ning kasvatatud taimi, laadalt saadud tulu kasutatakse laste õpikeskkonna täiustamiseks.


Rukkilille lasteaia õppealajuhataja Jaana Soop rääkis, et taimi külvates ja kasvatades õpivad lapsed palju looduse kohta. Täna on aga see päev, kui lasteaiaõpetajate juhendamisel kasvatatud taimed müüki pannakse.



Lillelaadal on pakkuda nii maitse- kui lilletaimi ja muud nipet-näpet laste loomingust. Lapsed on kaunistanud näiteks lillepotte. Ürituses löövad agaralt kaasa lapsevanemadki, paljud neist toovad laadale küpsetisi ja abistavad müügitöös.



Lapsed saavad samal ajal lustida. Nemad harjutavad kätt täpsusviskes, osalevad loomingunurga töös ja löövad kaasa sportlikes mängudes. Laadalt ei puudu loterii, kus iga loos võidab.



Alevirahvale on Rukkilille lasteaia lillelaat oodatud sündmus. Soodsa hinnaga taimed on vaid üks osa, mis ettevõtmise vastu huvi tekitab.



“Kui ilma peab, tuleb vahva üritus,” oli Soop kindel.



Laata peab Rukkilille lasteaed teist korda. Üle aasta toimuvad vaheldumisi jõulu- ja lillelaat.  




Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles