Hooletu lõkketegija suhtes alustati väärteomenetlust

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke. Foto on illustreeriv.
Lõke. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pühapäeval käisid Lääne päästekeskuse tuleohutuskontrolli büroo töötajad keskuse tööpiirkonnas kontrollimas küttekolde välise tule ehk lõkete tegemist ja grillide kasutamist. Pärnumaal alustati ühe lõkketegija suhtes väärteomenetlus.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Tringi sõnutsi selgitasid inspektorid Pärnumaal lõkketegijatele tuleohutusnõudeid 24 korral, ühe lõkketegija suhtes alustati väärteomenetlust. „Tuletegijatele tuletati meelde, et lõkkekohad tuleb piirata, samuti jälgida tuule tugevust ja lõkke kaugust hoonetest,“ selgitas Trink.

Tahkuranna vallas alustati ühe lõkketegija suhtes väärteomenetlust. „Seal oli rohkem kui kahemeetrise läbimõõduga järelevalveta lõke, milles põletati oksaprahti,“ ütles Trink.

Lääne päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Indrek Laanepõld ütles, et reidide eesmärgiks polnud inimeste karistamine, vaid soov olukorda jälgida ja vajadusel teha selgitustööd. Tema sõnul on aasta-aastalt inimeste teadlikkus tõusnud, kuid päris ilma ohutusnõuete meeldetuletamiseta veel ei saa.

Lõkke tegemise ja grillimiskohale esitatud tuleohutusalaste nõuete kohta leiab infot päästeameti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles