Lemmiklaulu finaali on saada lisapileteid!

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sven Tupits / Fotogeen / TV3

Sel pühapäeval selgub TV3 saatesarja „Eesti otsib lemmiklaulu" finaalis rahvahääletusel eestlaste lemmiklaul, kontserdile saabus müügile lisakogus pileteid.

TV3 avalike suhete juhi Annely Adermanni teatel kõlab laulusaate finaalis koguni neli Rein Rannapi laulu: "Rahu", "Eesti muld ja Eesti süda", "Nii vaikseks kõik on jäänud" ja "Raagus sõnad".

"See, et veel helilooja eluajal muutuvad mitmed tema laulud evergreen'ideks, igihaljasteks meloodiateks, mida kogu rahvas hindab - samuti ka uued, pealekasvavad põlvkonnad - see on parim saatus ja suurim õnn, mis ühele heliloojale üldse elus osaks võib saada," kommenteeris Rein Rannap.

Kui Rannapi arvates võiks üks laul finaalis olla juhus või asjaolude kokkusattumine, siis neli laulu annab ikkagi kindla hinnangu talle kui heliloojale.

Lisaks juba saadetes esinenud lauljatele astuvad finaalkontserdil lavale ka Hanna-Liina Võsa ja Uno Loop.

Hanna-Liina Võsa esituses kõlab "Laul Põhjamaas", mida ta on ETV tütarlastekoori ridades korduvalt laulnud, koori ees solistina esitab ta seda pühapäeval aga esmakordselt.

"See on mulle üks südamelähedasemaid laule, kuigi meenutab mulle alati Eestimaa karget talve, kõlab see siiski imeliselt igal aastaajal," ütles Võsa. "Mul on väga hea meel, et jõudsin enne saatesarja lõppu siiski Eestisse tagasi ning mulle anti võimalus finaalkontserdil osaleda."

Ühtekokku tuleb ettekandele 16 finaali pääsenud laulu - igast saatest hääletas ühe laulu lõppkontserdile rahvas ja üks pääses edasi 70-liikmelise muusikaasjatundjatest koosneva akadeemia punktide põhjal. Saate lõpus valib rahvas telefonihääletusel kõigist kõlanud lauludest oma absoluutse lemmiku.

"Eesti otsib lemmiklaulu" finaalkontsert läheb pühapäeval TV3 eetrisse kell 19.25. Adermanni teatel paisati viimasel hetkel Piletilevisse väike lisakogus pileteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles