Juhtkiri: Majandus kasvab vaevaliselt

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Rahandusministeeriumi kevadise majandusprognoosi kohaselt on tänavune majanduskasv kolm protsenti, kuid statistikaameti eile avalikustatud esialgse hinnangu kohaselt Eesti majanduskasv esimeses kvartalis aeglustus ja aastases võrdluses oli kasvuks üks protsent.

LHV majandusanalüütik Heido Vitsur ütles rahvusringhäälingule, et üks protsent oli talle üllatus, kuid et majandus vähe kasvas, ei ole üllatus, sest ei olnud seda mootorit, mis oleks võinud majandust kiiremale kasvule sundida. “Euroala on mitmendat kvartalit juba retsessioonis, mis tähendab, et välisturg on meile küllaltki kasin ja ega erilist sisenõudlust kuskilt võtta ole,” selgitas Vitsur.

Rahandusministeeriumi seletuse kohaselt olid tagasihoidliku majanduskasvu põhjused aeglustuv kodumaise tarbimise ja investeeringute kasv ning jätkuvalt nõrk välisnõudlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles