Rannapargi rekonstrueerimine algab Pärnus suve lõpul

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannapark varakevadel.
Rannapark varakevadel. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärast suvehooaja lõppu alustatakse Pärnus Rannapargi 9,6 hektarilise ala rekonstrueerimisega, mis peaks valmis saama järgmisel aasta suve alguseks.



Eilsel linnavalitsuse istungil kuulutati välja riigihange Rannapargi rekonstrueerimiseks sel ja järgmisel aastal ja suvi jääb ehituse ettevalmistamiseks. Korda tehakse pargi keskosa Rannahotelli ja mudaravila juures. Viimati uuendati Rannaparki 1960ndatel aastatel.



Linnaaednik Kristina Kupper on Raadio Pärnule rääkinud, et Rannaparki lisandub kindlasti esteetilisust, funktsionaalsust ja ökonoomsust. Sinna on kavas luua püsilillede alasid, mänguplatse, pinke ja valgusteid. Projekti autoriks on tunnustatud maastikuarhitekt Ülle Grišakov.



Rannapargi osa rekonstrueerimise eeldatav maksumus on 25 miljonit krooni, millest Pärnu linnakassast makstakse 15 protsenti ehk 3,7 miljonit krooni. Selle raha kasutamine on jagatud kahe aasta peale, sel aastal maksab linn 1,2 miljonit krooni. Ülejäänud raha tuleb Euroopa Liidult.



1958. aastal looduskaitse alla võetud Pärnu Rannapark on 48,4 hektari suurune ja ulatub Side tänava pikendusest muulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles