YFU otsib välisõpilastele vahetusaastaks kodu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvahelise õpilasvahetusorganisatsiooni YFU Eesti büroo otsib tulevastele vahetusõpilastele aastaks kodu ja perekonda.


Augustis saabuvad Eestisse vahetusõpilased Saksamaalt, Šveitsist, Moldovast, Belgiast, Taist, Hollandist ja Ecuadorist, võib-olla Taanistki. Kõik YFU õpilased elavad vahetusaasta vältel vabatahtlikes peredes, kellele selle eest ei maksta. Sellepärast otsib YFU Eestistki peresid, kes oleks valmis aastaks enda juurde võtma välisriigist saabunud õpilase.



Vahetuspereks saamise kõige olulisem tingimus on pere enda soov ning valmisolek vahetusõpilast vastu võtta. Mingit erilist kohtlemist vahetusõpilased ei vaja, kodu ei pea euroremontima, pere oma söömisharjumusi muutma ega perekondlikest tavadest loobuma.



Samuti ei ole oluline, millises Eesti nurgas vahetuspere kodu asub.



Pere seisukohast vaadates annab aasta võimaluse arendada oma võõrkeeleoskust. Aeg on näidanud, et pered õpivad sellest kogemusest niisama palju kui vahetusõpilased. Vahetuspereks olemine annab võimaluse hinnata oma pereelu ja keskkonda, nii mõnigi igapäevane asi, mida ise tähele ei pane, tundub õpilasele omapärase kombena.



YFU külastab vahetusperet ja selgitab lähemalt, mida välisõpilase võõrustamine tähendab. Seejärel langetatakse otsus ja positiivse vastuse korral antakse perele vahetusõpilaste ankeedid, mille seast saab valida endale sobivaima õppuri oma. Enne uue pereliikme saabumist korraldatakse võõrustajatele koolitus.



Pered, kes on huvitatud vahetusõpilase võõrustamisest, saavad YFU Eesti bürooga ühendust telefonil 730 5964 või e-posti aadressil diina@yfu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles