Pärnumaad läbib luksusautode elustiiliralli

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elustiilirallil "Gumball 3000" osalevad autod Tallinnas Raekoja platsil.
Elustiilirallil "Gumball 3000" osalevad autod Tallinnas Raekoja platsil. Foto: elu24.ee

Täna pärastlõunal võib Pärnumaa teedel näha vuramas kiireid ja kalleid luksusautosid, mis võtavad osa Kopenhaagenist Monte Carlosse suuduvast elustiilirallist "Gumball 3000". Politsei on võtnud rallil osalejad kõrgendatud tähelepanu alla.

Täna keskpäeval said said uudistajad erikujundusega, kontseptsiooni-, elektri-, luksus-, sport- ja hüperautosid imetleda Tallinnas raekoja platsil. Pärastlõunal asub ligikaudu sada võidusõidul osalejat liikuma Riia poole, läbides oma teekonnal Pärnumaad.

Esimesed kümmekond rallil osalejad, kelle hulgas on Audi R8s istuv teleseriaalide „Knight Rider“ ja „Rannavalve“ staar David Hasselhoff, peaks Pärnumaa teedele jõudma kella 14 paiku.

"Gumball 3000-l" võib näha Bugattisid, Koenigsegge, Aston Martineid, Lamborghinisid, Ferrarisid, Morganeid, Bentley'sid, Rolls Royce’e, McLareneid, Twisted Land Rovereid, Mercedes-Benze ja teisigi uhkeid ja kalleid sõiduvahendeid.

Ligi 5000 kilomeetri pikkune elustiiliralli, millel osalevad telestaarid, muusikud, šeigid, printsid ja edukad ärimehed, startis Kopenhaagenist pühapäeval. Ralli finiš on reede õhtul Monte Carlos, kus nädalavahetusel toimub vormel-1 etapp.

"Gumball 3000" asutas endine Briti võidusõitja, disainer ja ettevõtja Maximillion Cooper aastal 1999 ideega ühendada autod, muusika, mood, meelelahutus ja luua tuleviku popkultuuri elustiili bränd. Nimetus "Gumball" tuleb Andy Warholi kirjeldusest, kuidas publik närib ja sülitab välja popkultuuri nagu närimiskummi. 3000 on Cooperi vihje tulevikule. Esimesele retkele kutsus Cooper oma staaridest sõbrad ja juba paari aastaga muutus ralli rahvusvaheliseks meediamagnetiks ja omaette brändiks. Vanity Fair on nimetanud "Gumball 3000" „kõige rokenrollimaks autoralliks üldse“.

Kuigi "Gumball 3000" korraldajad on lubanud, et rallil osalejad järgivad alati kiiruspiiranguid ja sõiduohutust, on võidusõitjatel olnud juba sekeldusi politseiga. Eile tegid Soome korrakaitsjad rallil osalejatele kümneid trahve, täna hommikuil andsid kihutajad tööd Virumaa politseinikele.

Kui Soome politsei korjas eile rallil osalejatelt ära 20 juhiluba, siis Ida-Virumaal pidas politsei kihutamise pärast kinni üheksa "Gumball 3000-l" osalejat.

Eesti politsei registreeris kiirema kihutaja kiiruseks 163 kilomeetrit tunnis, Soomes sõitsid rallil osalejad koguni 205kilomeetrise tunnikiirusega.

Lääne prefektuur on planeerinud töö selliselt, et teedel, mida "Gumball 3000" läbib, on väljas tugevdatud politseijõud. „Politsei peatähelepanu all on sõidukite liikumiskiirus, kuna teatavasti ei pane suur sõidukiirus ohtu vaid kiirustajaid endid, vaid teisigi liiklejaid. Politsei on rikkumiste korral valmis sekkuma ja karistama seadusega ettenähtud korras,“ ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

„Elustiiliralliks nimetatud ettevõtmise tarbeks teeb politsei Lääne prefektuuris koostööd teiste prefektuuride ja riikidega, mida ralli läbib, aga ka ralli korraldajatega,“ lisas Tammeleht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles