Juhtkiri: Laske lehmakestel rahus süüa

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Suur osa Pärnule mõne aasta jooksul juba omaseks muutunud linnalehmadest sõidutati taas kohale, et need rannaniite kõige looduslikumal ja parimal moel taastada aitaksid. Kokku peaks Mai rajoonis, Raekülas ja Vana-Pärnus sel suvel roogu nosima kahesaja veise ümber, osa neist Georg Artma, teised linnalehmadega varustajana debüteeriva Sigaste Rantso OÜ isiklikust kogust.

Pärnu Postimehele on linnalehmade projekt, mis ametlikult algas mullu ja vältab 2016. aasta lõpuni, alati väga sümpaatne tundunud. Linnalehmad näevad toredad välja ja teevad väga head tööd, et väärtuslikud rannaniidud, mis siiani söötis püsinud, viimaks puhke- ja loodusturismialadena kasutusele saaks võtta.

Paraku ei möödu ükski aasta protestideta. Vana-Pärnu aktivist Naali-Marie Liivrand lubas veiste tuleku takistamiseks lausa inimketi korraldada, sest karjatamisalad jäävat kohaliku rahva puhkealale, muutvat käiguradasid ja lehmasõnnik reostavat kohutaval kombel Pärnu randa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles