Surmakuulutavad sildid vahetatakse välja

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiste karjatamisel Pärnu rannaniitudel kasutatakse elektrikarjust, mis on inimeste eemalehoidmiseks varustatud surmahirmu külvata püüdvate siltidega. Need lubati tõesemate ja vähem ähvardavate vastu vahetada juba tuleval nädalal.
Veiste karjatamisel Pärnu rannaniitudel kasutatakse elektrikarjust, mis on inimeste eemalehoidmiseks varustatud surmahirmu külvata püüdvate siltidega. Need lubati tõesemate ja vähem ähvardavate vastu vahetada juba tuleval nädalal. Foto: Ardi Truija

Looduskaitseline projekt „Linnalehmad“ on avanud veiste karjatamiseks Pärnu rannaniidud. Tänavu on järg jõudnud Vana-Pärnu mereranna rohtukasvanud niitudeni. Õõvastavalt mõjuvad aga elektrikarjusele kinnitatud hoiatussildid.

Elektrikarjuselt Vana-Pärnu rannatee ääres särtsu saanuna pani esmalt muigama, siis aga linliku rumaluse üle õlgu kehitama elektritraadile kinnitatud silt kirjaga “Videovalve. Elektrikarjus. Eluohtlik”.

Kerkis küsimus, kui eluohtlik see elektrikarjus (või videovalve?) on ja kui ongi eluohtlik, siis kuidas saab midagi niisugust lubada linnas, ametlikult avatud supelranna vahetus naabruses, isegi rannaniitude taastamise ülla eesmärgi nimel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles