Budismi ja kanepi maa Kambodža tervitab lääne inimesi avasüli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja Kambodža tüüpiline kohalik söögikoht.
Selline näeb välja Kambodža tüüpiline kohalik söögikoht. Foto: Mart Roosaar

Kagu-Aasiasse Kambodžasse, maailma ühte vaesemasse riiki pääseda on eestlastel lihtne, viisaga seonduv bürokraatia on minimaalne. Ei ole vahet, kas saabud riiki lennukiga või maitsi, viisa on ikka kolmkümmend päeva. Nii kaua ma koos reisikaaslasega Kambodžas veetsingi.

Kambodža e-viisat taotleda pole raskem kui laveerida mis tahes sealses eluvaldkonnas. Indias Palolemi rannaliival bangalo talale riputatud kortsus valge lina taustal ise pildistatud päikesest ja ööelust paistes näoga passifotot aktsepteeriti probleemideta. Peale prostituutide hotellituppa vedamise tunduvad khmeerid aktsepteerivat pea kõike, mida valge nahavärviga inimene teha ihkab.

Saabusime Kambodžasse vahetult enne jõule. Pealinna Phnom Penhi jõudes ei olnud meil aimugi, kuidas valuutaga käituda ehk kui palju saab hakkama paralleelvaluuta USA dollariga ja millal on vaja Kambodža riele. Juba lennukilt maha astudes sai peaaegu kohe selgeks, et Kambodžas valitseb USA dollar ja sendimajanduse asemel on kohalik paberraha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles