Annetused toetavad uue tõupulli ostmist

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu rannaniidul Mai elurajooni lähedal jõhkralt tapetud Herefordi tõugu tõupulli asemele uue muretsemiseks algatas MTÜ Pärandkoosluste Kaitse Ühing annetuste kogumise.

“Tõupullid on väga kallid ja nädalavahetusel toimunud kole juhtum mõjub üsna halvasti loomakasvatajate valmisolekule loomi kodust kaugel karjatada, see aga seab ohtu mitte ainult Pärnu rannaniidu, vaid kõik need poollooduslikud kooslused, kus traditsiooniline põllumajandus puudub ja pole neid kohalikke inimesi, kes sooviksid loomapidamisega tegelda,” selgitas šokeeriva juhtumi võimalikke mõjusid keskkonnaameti looduskaitse bioloog Murel Truu.

Pärandkoosluste kaitse ühingu juhatuse liikme Toomas Kuke sõnade järgi koguvad nad niiviisi annetusi esimest korda ja esimesed toetuseurod Pärnu linnalehmade projekti tõupulli asendamiseks on eraisikutelt juba laekunud. Täpne info on ühingu kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles