Komandopealiku tütar andis päästjatele talguidee

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul alustasid Tõstamaa päästekomando mehed tööd Tõstamaa laululava juures, puhastades sealse peoplatsi kõrval asuvat metsaalust võsast.

Päästekomando pealik Mait Janson ütles, et idee tuli tema kohe üheksandat klassi lõpetavalt tütrelt, kes noorteühendusega 4H plaanisid parandada ja värvida laululaval asuvaid pinke. Et silma jäi võssakasvanud metsaalunegi, otsustasid kohalikud päästjad kodukandi kordategemisse oma panuse anda.

Jansoni sõnutsi olid kõik mehed nõus ning võsa saagimisel ja selle kokkukuhjamisel osales komando täies koosseisus. Päästemasin oli selleks puhuks sõidutatud laululava kõrvale, et valvesolevatel meestel oleks vajadusel võimalik kohe päästesündmusele sõita.

Janson lisas, et päästjad on varemgi kogukonna heaks vabatahtlikku tööd teinud. Korda on tehtud alevi keskel asuv kuurihoone ja laululava sai aastate eest nende poolt uue katusekatte.

Tõstamaa päästekomando on viimase aasta jooksul saanud mitmeid väljakutseid loomade päästmisele. Viimati käisid nad aitamas akna tuulutusavasse käppapidi kinni jäänud kassi. Varem on nad abistanud soojamüüri taha lõksu jäänud koera ja kaevu kukkunud veist.

Janson ütles, et Tõstamaa kandi inimestel ongi rohkelt loomi, seetõttu juhtub nendega õnnetusigi, kus on päästjate abi vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles