President kingib Pärnu kooridele ja tantsijatele 60 Eesti lippu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp Pika Hermanni tornis.
Eesti lipp Pika Hermanni tornis. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves kingib reedel Otepääl Eesti lipu 125. sünnipäeva puhul Pärnust laulu- ja tantsupeol osalevatele kollektiividele 60 Eesti lippu.


Pärnust sõidavad Eesti lipu sünnipäevapidustustele 37 kollektiivi esindajad, keda oodatakse talvepealinnas juba kell 14. Otepää lipuväljakul toimub esindajate registreerimine, käepaelte ja kandelippude jagamine, esmane instrueerimine ning gruppideks jaotamine.

Lipuväljakult minnakse õhtuse sünnipäevapeo liikumise peaproovi, misjärel korraldajad pakuvad esindajatele kehakinnitust.

„Kollektiivide esindajad liiguvad kella kuueks, õhtuse sünnipäevapeo alguseks, proovi käigus ettenäidatud kogunemiskohtadesse ning presidendi kõne ajal liigutakse sinimustvalgete lippude lehvides linnamäe orgu,“ teavitas riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed.

Samal ajal jõuab Otepää linnamäe orgu ka üliõpilaste rongkäik Tartust. Pidustustel esinevad ERSO, Eesti politseiorkester ja laulukoorid. Lisaks tuleb ettekandmisele Rein Rannapi uudisteos.

Seejärel peab president Eesti lipule sünnipäevakõne ning kingib laulu- ja tantsupeo kooride ja rühmade esindajatele tuhatkond normaalmõõdus sinimustvalget kandelippu. Isiklikult annab president üle kaks lippu - ühe Eesti kooriühingu esimehele Aarne Saluveerile ja teise Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi esimehele Kalev Järvelale.

Kokku sõidab Pärnust tantsu- ja laulupeole 65 kollektiivi, saatjatega kokku ligikaudu 1700 inimest.

Lisaks ligi 1300 sinimustvalgele lehvib pidustustel ka teiste omavalitsuste lippude hulgas Pärnu sinivalge lipp.

Ürituse kava ja täpsem info on leitav veebiaadressil eestilipp.err.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles