Koidula ja Kreutzwald kohtuvad näitemängus Jannseni tänaval

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreutzwaldi kehastava Elmar Tringi arvates võiks igal põlvkonnal oma Koidula olla. “Kaili Viidas sobib hästi oma natuurilt ja ta ei pea isegi parukat kandma,” muheles ta.
Kreutzwaldi kehastava Elmar Tringi arvates võiks igal põlvkonnal oma Koidula olla. “Kaili Viidas sobib hästi oma natuurilt ja ta ei pea isegi parukat kandma,” muheles ta. Foto: Urmas Luik

Kui hiljuti võis Koidula muuseumis näha Soome teatri Tuikku lavastust Lydia Koidula ja Aino Kallase kohtumisest Mati Undi nägemuses, siis nüüd on pärnakad ette valmistamas oma näitemängu, mille peategelased on Koidula ja Kreutzwald.

Sest koidulaulik ei ole ainus eesti kirjanduse suurkuju, kelle sünnist möödub tänavu detsembris ümmargune hulk aastaid: Koidulal 170 ja Friedrich Reinhold Kreutzwaldil 210.

Koidulat kehastab tükis Kaili Viidas ja Kreutzwaldi Elmar Trink, lavastab Katrin Nielsen. Praegu käivad uue etenduse proovid, esietendus on kavandatud 24. juulile, seda mängitakse sügishooajal ja sealt edasi – niikaua, kui on huvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles