Lugeja kiri: Mida teha varestega?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pakkuge välja, mida teha, et vareste arvukus veidikegi väheneks. Mul on aias mitu kuldnoka ja tihase pesakasti. Kui kuldnokapojad pesast välja lendavad, asub piiritaja kohe pessa. Talvel tunneb ennast seal mõnusalt rähnipaar. Pesitsemise ajal panin aias töötades tähele, kuidas vares istus juba mitmendat korda ühe pesakasti lähedal. Äkki lendas pesakasti juurde, torkas noka august sisse. Kuldnokapojad arvasid ilmselt, et neile süüa tuuakse, siutsusid ja vares tõmbas ühe nokkapidi välja. Tema poegadel oli suutäis olemas. Koduaias nähtu oli vaid üks juhtumitest. Pesakastidelt on ära võetud istumise pulgad, oksad, kuid vares klammerdus kasti külge.


Sellest ajast ei tunne ma varestele kaasa, kuna nad hävitavad väikseid laululinde, kes meie aedade eest hoolitsevad, et oleks vähem usse ja satikaid. Talv läbi kandsin hoolt, et väikelindude toidulaud oleks kaetud. Nüüd õpetasin oma suure koera vareseid ja harakaid aiast välja ajama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles