Wendre kasum kahanes mullu 8,6 protsenti 7,1 miljoni euroni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wendre tehas.
Wendre tehas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kodutekstiili tootmise ja turustamisega tegelev AS Wendre teenis mullu 7,1 miljonit eurot puhaskasumit, mis on 2011. aastaga võrreldes 8,6 protsenti vähem.

Kontserni müügitulu kahanes aastaga 1,6 protsenti 94,7 miljoni euroni, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Kontsern turustab üle 97 protsendi oma toodangust välisriikidesse. Suurimad eksportturud olid Prantsusmaa, Rootsi, Hispaania ja Suurbritannia vastavalt 14 miljoni, 12 miljoni, 10 miljoni ja 7,9 miljoni euroga.

Käibest 48,1 miljonit eurot tõi tekkide müük, 18,7 miljonit eurot patjade müük ja poroloontoodete müük 12,3 miljonit eurot.

"2012. aastat võib Wendre kontserni jaoks lugeda kordaläinuks. Vaatamata maailmamajanduse suhtelisele nõrkusele ja teravnenud konkurentsisituatsioonile, suudeti müügimahtusid säilitada 2011. aastaga sarnasel tasemel. Puhaskasumi mõningase vähenemise peamiseks põhjuseks oli Wendre Poland Sp. z.o.o oodatust nõrgemad tulemused," märgitakse aruandes.

Wendre andis mullu tööd 835 inimesele. Aasta varem oli keskmine töötajate arv 838.

2013. aastal on kontserni olulisemateks eesmärkideks kontserni juhtimisstruktuuri ajakohastamine, koostöö alustamine uute suurklientidega, tooteportfelli edasine laiendamine, konkurentsivõime kasvatamine läbi suuremahuliste investeeringute uudsetesse tehnoloogiatesse ja jäätmevaba tootmise ning tekkide ja patjade tootmise konsolideerimine Eestisse.

Kontsernil on tootmisüksused Eestis, Poolas ja Hiinas.

Wendre ASi kontserni emaettevõtteks on Trading House Scandinavia AB, mis on registreeritud Rootsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles