Raha, edu, kuulsus, glamuur...Party Monster

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relika Rae.
Relika Rae. Foto: Erakogu

Nooh esiteks seda, et ilgelt lahe oleks kui Michael Jackson hakkaks mingit karmimat muusikat tegema. Ta näeb juba praegu tõsiselt gooti välja. Valge nägu, aukus silmad, pikad mustad juuksed. Puudu on veel must huulepulk ning ega ka natuke rohkem silmapliiatsit paha ei teeks.

Sellel ajal kui ta „Bad" välja tuli, kandis ta mingeid lahedaid musti, pannaldega lateksriideid ka. Arvatavasti läheb ta viimane comeback samamoodi vett vedama kui eelmine aga vaat kui ta järsku hakkakas mingit „Cradle Of Filth"'i stiilis möirgamist ja kriiskamist tegema, siis see oleks ikka vägev küll. Igasuguses zombide ja õuduste teemas on ta ka juba omajagu sees, nii, et see muutus ei oleks üldse drastiline. Ja tegelt Michael Jackson on ikka täiega äge.

A tegelikult ma tahtsin kirjutada nassu teisel teemal. Ma nimelt tahaksin teile tutvustada Club Kids'e. Ma ise sain nende eksisteerimisest teada tänu filmile „Party Monster", mis põhineb siis tõsielul.

Nüüd on saanud sellest mu lemmikfilm mida ma viitsin vaadata ikka ja jälle, hoolimata sellest, et ma seda juba paarkümmend korda näinud olen. Viimasel ajal leian järjest rohkem noori kes filmis kajastuvaid aegu tagasi soovivad. Kes teab, kui veab, saab Michael Alig järgmine aasta vangist välja nii, et kirjutage talle oma salajastest soovidest.

Tegemist on nimelt 80ndate lõpus ja 90ndate alguses New York'is tegutsenud klubinoortega. Klubinoored muidugi omab antud kontekstis natuke teist tähendust kui me harjunud oleme.

Selle liikumise juhtideks olid James St. James ja Michael Alig. Viimane neist lõi oma tuttavatele erinevad hüüdnimed ja karakterid ning tegi Club Kids'idest maailmakuulsad superstaarid.

Näiteks ütles ta oma tolleaegsele poiss-sõbrale, et sinust saab nüüd superstaar Dj Keoki ja nii ka sai.

Alguses kutsuti neid lihtsalt ööelu vürtsitamiseks erinevatele klubiüritustele aga kui Alig'i mõtted narkootikumidest tiivustatult aina kõrgemale lendasid, hakati oma pidusid korraldama erinevates kohtades illegaalselt. Näiteks New York'i metroos.

Või siis näiteks mingis kohalikus Mc Donalds'i sarnases asjas. Või siis hoopis pidu rekkas, mille kahjuks politsei üsna ruttu laiali ajas. Mingil hetkel tuuritasid Club Kids'id ringi ka U.S.A.'s.

Põhimõtteliselt olid nad noored kes said kuulsaks mitte millegi tegemisega. Või siis lihtsalt oma välimuse, narkootikumide tarbimise ja pidutsemisega.

Lõpuks läks asi aga nii kaugele, et Michael Alig'il ja tema diiler Angel'il tekkis narkootikumide pärast tüli, mille käigus Alig ja tema sõber Freeze, Angel'i ära tapsid. Paari päeva pärast hakkas laip haisema. Michael süstis end heroiinist pilve, tükeldas laiba ja pani suurde kasti mis jäi veel pikaks ajaks tuppa seisma.

Väidetavalt vedeles Angel'i kehaosi ka teiste Club Kids'ide külmikutes. Lõpuks kui hais eriti talumatuks muutus, visati kast kohalikku jõkke.

Kedagi ei paistnud Angel'i kadumine häirivat. Alig käis ja kiitles, et just tema oli diileri tapnud kuid keegi ei võtnud seda tõsiselt või ei tahtnud olla see kes Michael'i üles annab. Ainus kes Angel'it taga otsis, oli ta vend, kes korduvalt politsei jutul käis kuid ka politseid paistis rohkem huvitavat ainult narkootikumide uurimine. Kõik uskusid, et Michael pääsebki mõrvast puhtalt...kuni jõest leiti kast tükeldatud laibaga.

Nüüd istubi Alig kinni ja peaks heal juhul järgmine aasta välja saama. Õigemini oleks ehk varemgi saanud, kuid sai istumisaega, vanglas narkootikumide tarvitamise eest juurde, ning peale filmi „Party Monster" jäi ta ilma ka enneaegselt vabanemise võimalusest. Samas paistab ta oma elu vanglas päris nautivat.

" I know why I blabbed. I must have wanted to stop me. I was spinning out of control. It's like the old saying 'What do you have to do to get attention around here - kill somebody?' " Michael Alig

Lugu mida kuulata: Cradle Of Filth „The death Of Love"

Video mida vaadata: Party Monsteri treiler

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles