Hans Soll: Sindi paisudraama lõppvaatus

Hans Soll
, algatusrühm “Sindi pais”
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadine kalade ränne Sindi paisul. Fotol on kudemisrände vimmad üleshüppel. Kes märkab vimba, võib selle tähelepanelikkuse tasuks endale jätta.
Kevadine kalade ränne Sindi paisul. Fotol on kudemisrände vimmad üleshüppel. Kes märkab vimba, võib selle tähelepanelikkuse tasuks endale jätta. Foto: Henn Soodla

Kolmest viimasest sammust Sindi paisu saatuse otsustamisel teine (hüdrosõlme keskkonnamõju hindamise (KMH) aruande esitamine) venis omaniku taotlusel pikemaks. AS Raju taotles täiendavaks kalade hüdrosõlmes suremuse uuringuks aega 15. juunini. Keskkonnaamet lisas omalt poolt ökoloogilis-majandusuuringu nõude.

Raju esitatud täiendatud aruandele järgnes selle avalik väljapanek, mis lõppes eile. Selle ajani said asjast huvitatud tutvuda aruandega kas ameti interneti veebilehel või otse keskkonnaameti Pärnu kontoris (Roheline 64).

Seejärel otsustab keskkonnaamet, kas sellele täiendatud aruande avalikule väljapanekule veel arutelu järgneb või mitte. Seejärel asub amet, kaasates keskkonnaameti ja ministeeriumi kõrged ametnikud ja spetsialistid, paisu saatuse otsust langetama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles