Juhtkiri: Nuhkimisskandaal ja läbirääkimised

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Ootuspäraselt kiirenduse saanud sündmused 84 miljoni elanikuga Egiptuses nihutavad ilmselt isegi eurooplaste jaoks mõneks ajaks tagaplaanile USA nuhkimisskandaali.

Euroopa Komisjoni president Jose Manuel Barroso andis teatavasti korralduse põhjalikult kontrollida kõiki komisjoni kasutuses olevaid hooneid, et avastada võimalikku pahavara.

Saksa siseminister Hans-Peter Friedrich omakorda soovitas inimestel loobuda USA veebilehekülgede Google ja Facebook kasutamisest. Kõige karusemad ongi USA suhtes olnud Prantsusmaa ja Saksamaa. Prantsusmaa nõudis esmaspäeval algama pidavate USA-ELi vabakaubanduse läbirääkimiste edasilükkamist vähemalt 15 päeva võrra, et taastada vastastikune usaldus. Berliin seevastu on seisukohal, et nuhkimisskandaal ei tohi takistada Euroopa ja USA kaubanduskõnelusi, mis peaksid päädima maailma laiahaardelisima kaubanduskokkuleppega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles