Indrek Tarand seljatas Pärnumaal kõik erakonnad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pühapäevastel Euroopa Parlamendi valimistel kogus Eestis enim hääli Keskerakond, millele jäi napilt alla üksikkandidaat Indrek Tarand. Pärnumaal saavutas suurvõidu Tarand, kes kogus pea kaks korda rohkem hääli kui Keskerakond.


Eile loeti kõik hääled uuesti üle ja seega on ametlikku valimistulemust oodata täna. Algsete tulemustega võrreldes võib olulisem muudatus puudutada Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda ja Keskerakonda. On tõenäoline, et esimene neist jääb kokkuvõttes siiski mandaadita ja teine saab kahe asemel kolm europarlamendi kohta. Kindlasti on valituks osutunud lisaks üksikkandidaat Indrek Tarandile keskerakondlased Edgar Savisaar, kes võib parlamendikohast loobuda, ja Siiri Oviir, samuti reformierakondlane Kristiina Ojuland ja Tunne Kelam IRList.



Euroopa Parlamenti tagasi valitud Kelam ütleb Pärnu Postimehele antud usutluses, et tema prioriteet Brüsselisse naastes on teha kõik Eesti majandussurutise leevendamiseks. "Kuigi Eesti peab selleks põhiosa tegema ise, on Euroopalgi võimalusi," ütles Kelam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles