Endiste sõjameeste reibas laul kõlas Intsikurmus

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endiste sõjameeste ja vabadusvõitlejate Pärnu meeskoor on ainus omasugune Eestis. Linn toetab Pärnule tuntust toonud 14liikmelist koori tänavu vaid nadi 200 euroga. Kuni meestel jaksu, võiks nende tegevust tugevamalt toetada.
Endiste sõjameeste ja vabadusvõitlejate Pärnu meeskoor on ainus omasugune Eestis. Linn toetab Pärnule tuntust toonud 14liikmelist koori tänavu vaid nadi 200 euroga. Kuni meestel jaksu, võiks nende tegevust tugevamalt toetada. Foto: Kalev Vilgats

Eesti vabadusvõitlejate tänavuse, XXI kokkutuleku korraldas Põlvamaa vabadusvõitlejate ühendus Intsikurmu laululaval Põlvas. Osalejaid oli mitusada.

Kokkutulek algas rivistusega Põlva vabadussõjas ja esimeses maailmasõjas langenute ausamba juures, kuhu asetati pärjad. Seejärel toimetati eakad sõjamehed Intsikurmu parki. Parki viiva tee äärde istutati autammed (Pärnu oma on laululava poolt viies), siis liiguti jalgsi Intsikurmu laululavale.

Seal heisati kokkutuleku lipp, lauldi hümni ja Kaitseliidu Põlva maleva pealik kapten Janel Säkk süütas lõkketule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles