Muusikud vajaksid Pärnusse orkestrihotelli

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigentide meistrikursustele on tänavu tulnud noored muusikud Uus-Meremaast Colombiani. Keskel dirigent Leonid Grin ja korraldaja Lukas Groen.
Dirigentide meistrikursustele on tänavu tulnud noored muusikud Uus-Meremaast Colombiani. Keskel dirigent Leonid Grin ja korraldaja Lukas Groen. Foto: Festival

Eile õhtul Pärnu kontserdimajas Kristjan Järvi juhatatud avakontserdiga alanud rahvusvaheline muusika ja muusikute pidu “Pärnu muusikafestival Järvi akadeemia” toob Pärnusse üle ilma kokku mitusada muusikut, kes tuleb kuskile majutada.

Pärnu kontserdimajas esmaspäeva õhtul festivaliorkestri esimese proovi eel pressikonverentsi andnud festivali meeskond eesotsas kunstilise nõustaja Paavo Järvi, korraldajate Kristjan Halliku ja Jüri Ruut-Kanguriga tõdes, et suvitushooaja kõrgpunktis on neil muusikute tarvis üüritud paljud Pärnu korteridki, sest hotellides ei jätku ööbimiskohti.

Päris madratsitega muusikud kontserdimajas siiski ei ööbi – ega saagi, sest seal toimuvad hommikust õhtuni orkestriproovid. Kanguri sõnutsi oli eriti inimrohke eilne päev, kui korraga oli majas kolm orkestrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles