Paberiteta elevant tuleb peatada

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavalitsus tunneb Raeküla paberiteta elevandi turvalisuse pärast muret, samas ei soovita tehnilise järelevalve amet linna paberitega elevanti kasutada.
Linnavalitsus tunneb Raeküla paberiteta elevandi turvalisuse pärast muret, samas ei soovita tehnilise järelevalve amet linna paberitega elevanti kasutada. Foto: Ardi Truija

Pärnu linnavalitsus käskis Raeküla randa elevandikujulise liumäe püstitanud Eino-Jüri Laarmannil liumäe kasutamine kohe peatada ja esitada planeerimisosakonnale 6. augustiks atraktsiooni ehitusprojekt, ohutust tõendav dokumentatsioon, maaomaniku kirjalik nõusolek ja keskkonnaameti kooskõlastus.

Teisipäeval tehtud ettekirjutuses seisab, et ehitusjärelevalve ametnik vaatas 29. juulil Raeküla randa Hirve tänava pikendusele püstitatud atraktsiooni visuaalselt üle ja tegi selle põhjal akti. Ülevaatuse kohaselt asub liumägi riigimaal.

Laarmanni informeeriti, et püstitatud atraktsioon on ehitusseaduse järgi ehitis, millel on avalikkusele suunatud funktsioon. Ehitise püstitamiseks on vaja ehitusluba ja kasutamiseks kasutusluba. Kumbagi pole linnavalitsusest taotletud, seega on tegu ebaseadusliku ehitisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles