Jüri Vaikjärv äratas ellu 60 aasta eest uputatud maamootori

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vetevoogudest päästetud masin oli pärast roostest puhastamist paras risu. Nüüd, pärast Jüri Vaikjärve paariaastast tööd on aga tegemist “paugupilliga”.
Vetevoogudest päästetud masin oli pärast roostest puhastamist paras risu. Nüüd, pärast Jüri Vaikjärve paariaastast tööd on aga tegemist “paugupilliga”. Foto: Ardi Truija

Vanatehnika väsimatu taastaja Jüri Vaikjärv lõpetas oma neljanda statsionaar- ehk maamootori restaureerimise.

„Paugupill, ootab nagu teisedki ainult popsuma panemist,” kiitis restauraator oma kätetööd. „Kui nad kõik käima panna, tuleb tõeline kontsert.”

Selle tõdemusega viis Vaikjärv jutu juba tulevikku ehk 24. augustisse, kui Konse motelli peremehe Raivo Hannuse eestvedamisel peetaval vanatehnika päeval esineb maamootorite koor. Või kui proosalisemalt väljenduda, võistlevad loota ligikaudu poolsada päevale oodatavat maamootorit tööhääle ilus. Selles, millise masina parisemine kõige enam kuulajate kõrvu paitab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles