Maalikunst algab sealt, kus sõna jääb jõuetuks

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aili ja Toomas Vint on loonud rannaäärsele maatükile oma maailma. Aili jaoks on meri olnud alati elav ja kutsuv. Lõputu muljete, tunnete ja nägemuste allikas.
Aili ja Toomas Vint on loonud rannaäärsele maatükile oma maailma. Aili jaoks on meri olnud alati elav ja kutsuv. Lõputu muljete, tunnete ja nägemuste allikas. Foto: Ardi Truija

“Inimesed arvavad, et kunstnikud on laisad ja logelejad, tegelikult kunstnik praeb nagu omas rasvas, sest mõtleb pidevalt töö ja tegemiste peale. See on väga raske töö – mitte teha tööd,” ütleb Aili Vint, kui nõustub maakodus külalisi vastu võtma.

Aili ja Toomas Vindi maakodu asub Varbla vallas merest parajal kaugusel: lainete loksumist kuulda ei ole, aga ujuma meelitab küll. Tegelikult on see põline popsikoht, seletab Aili Vint. Küllap talupojad teadsid, kaugele eluhoone rajada, kartmata, et meri õue peale tuleb.

Kunstnikepaar soetas selle paiga 19 aasta eest – vabakutseliste elu lubab suviti kuudeks maapakku kaduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles