Luurerühm korrastas Tori kirikut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosovosse missioonile mineva luurerühma ESTRIF-6 kaitseväelased Marek Kõiv (vasakult) ja Denis Saar osalesid täna koos rühmakaaslastega hukkunud sõdurite mälestuseks Tori kiriku talgutel.
Kosovosse missioonile mineva luurerühma ESTRIF-6 kaitseväelased Marek Kõiv (vasakult) ja Denis Saar osalesid täna koos rühmakaaslastega hukkunud sõdurite mälestuseks Tori kiriku talgutel. Foto: Ants Liigus

Augustis Kosovosse missioonile minev Kaitseliidu baasil moodustatud luurerühm ESTRIF-6 osales täna Toris Eesti sõjameeste mälestuskiriku talgutel, vedades kive ja pestes aknaid.


Kiriku taastamise algataja Jüri Kask avaldas arvamust, et iga-aastasel taval on eriline tähendus. "Kaitseväelased, kes lähevad missioonile, saavad siin oma kätega midagi teha," rääkis Kask. "Lähme kõik heas usus missioonile, aga ei tea kunagi, kas sealt tagasi jõuame."



Veebel Marko Miiter ütles, et talgud on võidupüha eel hea tahte märk. "Täna tuuakse koju meie võitluskaaslane jalaväebrigaadist ja see on austusavaldus talle," rääkis Miiter Afganistanis hukkunud veebel Allain Tikkost.



Eesti sõjameeste mälestuskirikusse on plaaditud hukkunud sõdurite nimed, esmaspäeval leiab oma koha seal veebel Tikko nimi.



Nii veebel Marko Miiter kui Jüri Kask olid ühel nõul, et tööd teevad mehed hea meelega ja vabast tahtest. "Nad on kõik vabatahtlikud, ega see ole nõukogude aeg, kui keegi leppis ülemusega kokku ja mehed saadeti sunniviisiliselt orjatööle," lausus Kask.



"Me pole pelgalt sõjamehed, näitame üles kodanikualgatust," kinnitas veebel Miiter.



2007. aastal Afganistanis missioonil käinud veebel Leo Tuga sõnutsi on rühma jaoks oluline, et saab üheskoos heategevusse panustada.



"Me pole ainult selleks, et käia ja riigi raha raisata, nagu võiks arvata, suudame ka midagi muud teha," mõtiskles Tuga.



Taani pataljoni koosseisu kuuluv 27-liikmeline luurerühm suundub Kosovosse missioonile augusti alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles