Valgamaa elaniku algatatud Kolumbia lastekodu heategevuskampaania on suurt toetust kogunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri tüdrukute kunstitunnis.
Siiri tüdrukute kunstitunnis. Foto: Erakogu

Poolteist nädalat tagasi alanud Kolumbia lastekodu heategevuskampaania "Liblikaid Alma de Niño lastelt" on tänaseks kogunud 13 398 krooni, mis on ligi 4/5 vajaminevast summast.


Kampaania algatanud Eesti vabatahtliku Siiri Liiva eesmärk on annetuste toel luua Alma de Niño lastekodusse Kolumbias kunstinurk ja alustada kunstiringi tegevusega.

Tänaseks on projekti elluviimiseks oma panuse andnud 58 inimest. "Minu enda sõpru ja tuttavaid on ka annetajate hulgas, kuid enamjaolt on minu jaoks tundmatud inimesed. Ma olen südamest tänulik igale inimesele, kes aitab seda kunstiprojekti siin ellu viia," sõnas Liiva.

Annetatud summad varieeruvad 50 kuni 1000 kroonini.

"Mul on siiras heameel selle üle, et Eesti inimene leiab endas majanduslikult keerulisel ajal heldust selliseid ettevõtmisi toetada. Olen uhke oma kaasmaalaste üle" lisas ta.

Samas tunnistas Liiva, et ei osanud arvata, et suurem osa vajaminevast summast nii kiiresti kokku saadakse.

Nädal aega pärast kampaania väljakuulutamist, käesoleva nädala alguses oli ligi pool kunstiprojekti eelarvest koos.

Seetõttu tegi Siiri Liiva juba teisipäeval kunstiringi tegevusega algust. Esimesel nädalal on keskendutud söe- ja hariliku pliiatsi joonistustele.

"Ma ei osanud ette näha, et ka lapsed sellest ideest nii kiiresti vaimustuvad. Vahepeal unustavad nad joonistamistuhinas sööma minna või tahavad õhtuti kauem üleval olla. Esimeses tunnis ütles üks tüdruk, kui kuulis, et eestlased toetavad kunstiprojekti elluviimist, et ta tahab saata mitu oma tehtud pilti minuga Eesti lastele," jagas Liiva rõõmuga muljeid,
mida esimesed kunstitunnid endaga kaasa on toonud.

Kolumbia lastekodu kunstiprojekti käigus tehakse lastekodus korda kunstinurga jaoks ette nähtud ruum ning järgneval viiel nädalal kuni 25. juulini toimuvate kunsti töötubades tehakse söe, hariliku pliiatsi, värvilise pliiatsi, vesi-, akrüül- ja guaššvärvi, rasvakriidi, õlipastelli ja plastiliinijoonistusi laste endi välja pakutud teemadel.

Puka endine noortejuht Siiri Liiva töötab Alma de Niño lastekodus Euroopa Vabatahtliku Teenistuse vahendusel ja jääb sinna juuli lõpuni.

Kolumbia lastekodus elluviidavast kunstiprojektist ja heategevuskampaanias osalemise kohta saab lugeda lähemalt selle veebilehelt http://liblikaid.wordpress.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles