Nostalgia pani Kadjaste mehe vanu Vene autosid koguma

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõks, ja ongi Põder oma hiigelveoki KrAZ esiakna lahti saanud. 1972. aastal valminud masina kabiin on puust ja löödud üle plekiga.
Nõks, ja ongi Põder oma hiigelveoki KrAZ esiakna lahti saanud. 1972. aastal valminud masina kabiin on puust ja löödud üle plekiga. Foto: Urmas Luik

Kadjaste küla elanik Ülo Põder on juba mõnda aega kollektsioneerinud nõukogudeaegseid masinaid. Just sääraseid mudeleid, millega tal endal elu jooksul kokkupuudet olnud.

Kaitsevärvi rohekaid neljarattalisi on Põdra koduõuele kogunenud kenake hulk ja autofanaatikust mehel mõlkumas mõte luua Kadjastesse teemapark, kus huvilised saaksid masinaid oma silmaga kaeda ja käega katsuda ning proovida sõitagi. Seni on ta tehnikat näidanud Kadjaste külapäevadel ja koduaias.

Tegelikult plaanis Põder mõne aasta eest autoasjandusega märksa kaugemale minna: ta soovis Kadjaste külakeskuse ja poe juurde ehitada ringraja, kus saanuks aasta läbi kihutada nii sõidu- kui veoautod.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles