Parim metsamajandaja rajab noorendikke

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Meie metsandus hakkas pihta Rabassaare talust, minu vanavanemate kodust,” ütles parim talumetsamajandaja Elmut Köösel. Kõrvalpildil üks tema rajatud noorendikke.
“Meie metsandus hakkas pihta Rabassaare talust, minu vanavanemate kodust,” ütles parim talumetsamajandaja Elmut Köösel. Kõrvalpildil üks tema rajatud noorendikke. Foto: Urmas Taul

“Metsa kasvatamine on nagu lapse kasvatamine, sa pead temaga alguses palju hoolt ja muret nägema,” ütleb riigi parim talumetsamajandaja Elmut Köösel, viidates noorendikele, mida ta hoole ja armastusega on rajanud.

Saarde valla Viira talu peremehel on kinnistuid kokku 240 hektarit, millest 193 on metsamaa. Põhiliselt on tema kinnistud Kanaküla ümbruses, seal, kus vanavanemate juures möödus tema varajane noorus.

Keerulistel 1940. lõpu- ja 1950. algusaastatel viisid repressioonide hirmus sugulased väikese Elmuti laante keskele Rabassaarde, et kaitsta vähemalt last ülekohtu eest. Nüüd räägib selles vanas taluõues iga puu ja aianurk temaga meenutuste keeles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles