Suusaässad eesotsas Veerpaluga treenisid Jõulumäel lapsi

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andruv Veerpalu lapsi treenimas
Andruv Veerpalu lapsi treenimas Foto: Eesti Suusaliit

Jõulumäe Tervisespordikeskuses ja Kurgjärve Spordibaasis toimub neljandat korda Swedbanki ja Eesti Suusaliidu koostööna Noorte suvine suusalaager, kus osaleb 250 noort suusahuvilist Eesti erinevaist paigust. Kolme aastaga on laagriliste arv kasvanud nii suureks, et teist aastat järjest toimub laager kahes vahetuses –  noorematele Jõulumäe Tervisekeskuses Pärnumaal ja vanematele Kurgjärve Spordibaasis Haanjas.

Nelja laagripäeva kavasse mahtusid ühised treeningud endiste ja praeguste Eesti suusastaaridega, ent tutvust tehakse ka teiste spordialadega. Üllatuskülalisena käis kahekordne maailmameister Nikolai Novosjolov  noortele laagrilistele rääkimas oma sporditeest, kirjutab Eesti Suualiit. 

Üheks põnevamaks kujunes laagrilistele tänane päev, kui külas käisid endised ja praeguse Eesti suusakoondislased, kes nii suuremate kui ka väiksemate lastega koos treenisid ja õpetussõnu jagasid. Nii võis Jaak Maed, Andrus Veerpalu,Triin Ojastet, Aivar Rehemaad, Peeter Kümmelit, Kein Einastet, Timo Simonlatser, Siim Sellist ja Karel Tammjärve näha terve  päeva treeneriametis. Ühiselt võeti päeva jooksul ette nii rullsuusa- kui ka jooksutreeningud.

Swedbank Eesti ASi juhatuse liikme ja spordisõbra Rait Pallo sõnul näitab aasta-aastalt suurenev osavõtjate arv, et huvi noorte suvise suusalaagri ja suusatamise vastu on olemas.

«Tahame, et noortele oleksid kättesaadavad võimalused enda arendamiseks ning spordiga tegelemiseks. Loodame, et nii mõnigi noor spordisõber saab laagrist innustust ning uusi eesmärke, mille suunas püüelda,» lisas Pallo.

Eesti Suusaliidu spordidirektori Raul Olle sõnul on heameel, et Swedbank, kes toetab Eesti suusatamist juba 19 hooaega on lisaks meie tippsuusatamisele leidnud alati võimalusi toetada ka järelkasvu ning tuua igal aastal läbi Swedbanki noorte suusasarja ja suvise suusalaagri rohkem noori spordi ja suusatamise juurde.

«Lastele andis kindlasti innustust ka see, et kõik täna koos noortega treeninud koondislased on alustanud teed tippsuusatamisse just sellestsamast Swedbanki noorte suusasarjast, millest tänased laagrilised  ise osa võtavad. Samuti on see heaks kogemuseks meie noortetreeneritele, kellel võimalus koos kolleegidega teistest klubidest treeninguid läbi viia,» lisas Olle.

Swedbanki noorte suvine suusalaager toimub 19. – 22. augustini Jõulumäe Tervisespordikeskuses Pärnumaal ja 24. – 27. augustini Kurgjärve Spordibaasis Haanjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles