Kass ajas linnaametniku kodanikuga sõjajalale

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Salme aeda aktiniidia alla seatud puur juba ootab, et Timotheus sinna sisse jalutaks.
Eile Salme aeda aktiniidia alla seatud puur juba ootab, et Timotheus sinna sisse jalutaks. Foto: Urmas Luik

Ühel pool rindejoont paadunud loomanunnutajad, teisel fanaatilised aianatsid ja keskel isepäine kass – need on Pärnus Kanali tänava kandis puhkenud tragikoomilise, maailmavaatelise konflikti osalised.

Nimelt on armastatud filmimehe Mati Põldre ja lugupeetud linnaametniku Ela Tomsoni peres kasvav pontsakas kass Timotheus tänavu juba kolm korda pidanud helesinist suvetaevast läbi Pärnu kodutute loomade varjupaiga puuritrellide vaatama.

Seda loomade varjupaiga poliitika tõttu, mis lubab sisuliselt igaühel kassipüüdjaks hakata ehk tellida koduhoovi puur, milles peibutiseks palderjaniga immutatud söök. Just sellesse lõksu Timmu – nii sõbrad teda kutsuvad – langenud ongi. Koduaiast linnulennult sadakonna meetri kaugusel asuvas hoovis, kus kasvav aktiniidiataim mõjub kassidele niisama vastupandamatult kui palderjan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles