Rannahoones toimub kunstioksjon

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksander Yaska "Kollane pilliroog.
Aleksander Yaska "Kollane pilliroog. Foto: www.e-kunstisalong.ee

Homme kell 16 algab Pärnu rannahoone Kapteni salongis E-Kunstisalongi 22. oksjon.


Oksjoni väljapanek koosneb kahest osast. Esimene osa on pühendatud Eesti kunstiklassiku Edgar Valteri 80. sünniaastapäevale, enampakkumisele läheb vanameistri 17 maali. Ühtlasi tuleb esmaesitlusele oksjonil väljapandud Valteri maalide alusel Leelo Tungla koostatud luulealbum, mille on kirjastanud Tammerraamat.



Oksjoni traditsioonilises osas on esitatud 45 teost 33 autorilt, neist märkimisväärse osa moodustavad Pallase koolkonna klassikud Aleksander Vardi, Johannes Uiga, Valdur Ohakase, Nigul Espe, Kristjan Tederi, Eduard Kutsari tööd.



Samuti pakutakse Malle Leisi, Enn Põldroosi ja Kaljo Põllu loomingut, väliseesti kunstnike Endel Kõksi ja Erich Pehapi joonistusi ning Richard Söödi rahvusromantilisi stseene. Nüüdisaegsete suurmeistrite loomingust tulevad enampakkumisele näiteks Tiit Pääsukese, Peeter Mudisti, Imat Suumanni tööd.



Oksjonihaamrit hoiab Mart Sander.



Maalidega saab tutvuda internetis leheküljel

www.e-kunstisalong.ee

ja Kapteni salongis oksjonipäeval kella 12st. Oksjonil osaleda saab ka kirjaliku või telefonipakkumise teel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles