„Elagu Michael Jackson!“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Jackson
Michael Jackson Foto: WENN

Jalutasin reede hommikul poodi ja kassas seistes märkasin soomekeelses Õhtulehes kummalist pealkirja. Midagi seoses Michael Jacksoni ja surmaga. Kõndisin linna, lootes, et sain millestki valesti aru. Sõbrannalt uurides selgus aga kohutav uudis: „Jacko on surnud."

Ühes oma viimastest blogidest ma juba kirjutasin, et Michael näeb täiega gooti välja ja peaks hakkama Cradle Of Filthi sarnast muusikat tegema. Nüüd ei saa me aga kunagi teada, mis oleks saanud, kui ta olekski hevistunud. Noh, kuigi arvatavasti ei oleks me seda nii või teisiti teada saanud, sest vaevalt tal oleks pähe tulnud selline stiilimuutus teha.

Koju jõudes märkasin, et vähemalt pooltel mu tuttavatel sisaldab MSNi pealkiri Jacko nime ja suuremal osal neist on kirjas lause: „Elagu Michael Jackson!"

Küsides oma naabrinaiselt, kas ta juba uudist teab, vastas too, et tal on selline tunne, nagu oleks mõni tuttav surnud. Nii kahju kuidagi.

Seitsmeaastasena Michaeli Eesti kontserdil käinud Kaisa oli meeletult kurb, sest tema jaoks oli Jacko innovaator ja inspiratsiooni allikas.

Samal ajal leidus tuttavaid, kes ütlesid, et ongi hea, et see värdjas kõnges. Selle peale küsisin muidugi kohe, miks ta värdjas on. Vastuseks toodi lasteahistamise sarnased asjad.

Mina isiklikult arvan, et neil ei ole tõepõhja all. Leiti lihtsalt üks võimalus talt raha välja pressida. Et veidrate inimeste kaela saab alati igasugu asju veeretada, oli see lihtne rahateenimisvõimalus.

Mulle meenub, et olin ise veel päris pisike, kui Jacko Eestis käis. Tahtsin meeletult ta kontserdile saada. Kogusin kokku kõik ta pildid, mis ma kuskilt lehtedest ja ajakirjadest leidsin. Kuni viimase hetkeni hoidsin pöialt, et nüüd sõidab issi autoga ukse ette ja ütleb: „Hüppa peale!" Ja kui siis seda ei juhtunud, olin kaks päeva masenduses ja nutsin. Õnneks näidati esinemist hiljem telerist, nii et päris ilma ma sellest ei jäänud.

Netist ta surma kohta uudiseid lugedes leidsin sellisest kohast nagu foxnews.com huvitavaid fakte selle kohta, kuidas Michael oma surmajärgsel hommikul internetis domineeris:

- Popikuninga seitse albumit olid reede hommikul Apple'i iTunes'i poes kümne allalaetuma seas.

- Amazon.com'i CD osakonna 15 enimmüüdut olid Michael Jacksonilt või Jackson 5'lt.

- Digitaalne kommunikatsioon oli umbes Jacksonit puudutavatest teemadest.

- AT&T pressiesindaja sõnul tekitasid uudised Michael Jacksoni surmast suurima SMSide buumi nende ajaloos. Fännid saatsid kurbi uudiseid edastades ligi 65 000 sõnumit sekundis.

- 40 protsenti Google'i otsingusõnadest seostus Jacksoniga.

- Google'i uudistesse tuli aga nii palju Michaeli-teemalisi otsinguid, et turvasüsteemi hinnangul oli tegemist häkkerite rünnakuga, ja lasi kasutajatel sisestada captcha-koodi tõestamaks, et nad on inimesed ja mitte automaatika.

Lugu, mida kuulata: Michael Jackson „Rock With You".

Video, mida vaadata: Michael Jackson oma filmis „Ghosts".

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles