Vabatahtlikud aitavad abivajajatele kooliasju koguda

Triin Ärm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlikud tõid Shalomi keskusesse kasti saja läbipaistva pinaliga, mis seisid seni nukralt ühe firma laos.
Vabatahtlikud tõid Shalomi keskusesse kasti saja läbipaistva pinaliga, mis seisid seni nukralt ühe firma laos. Foto: Ants Liigus

Projektiga „Pliiats pihku“ loodavad vabatahtlikud koguda pärnakate heategude abil kitsikusse sattunud peredele koolitarbeid, mida võetakse vastu Shalomi lastemajas ja Pärnu linnavalitsuse infolauas 13. septembrini.

„Paar aastat tagasi kooliasju Shalomi lastemajja viies nägin ema, kel oli võimalik kulutada lapsele nädalas 20 eurot,“ rääkis projekti „Pliiats pihku“ eestvedaja Andraš Tšitškan. „Ta pidi valima, kas ostab lapsele kooliasjad või söödab põngerjal kõhu täis. Vanem seisis raske dilemma ees, kuna kooliasjadeta võidaks last koolis kiusama hakata.“

Tšitškani sõnade järgi tahavad projektis osalevad vabatahtlikud aidata lahendada majanduslikku kitsikusse sattunud inimeste muresid ja tuua kooliasjade kaudu nendegi näole naeratuse. „See ema sai osta lapsele süüa, kuigi mõne kooliasja pidi ta ka ise soetama, sest kõike me ei jõua. Aga perel oli juba midagi olemas. See on parem variant kui range valik, kas ainult kooliasjad või toit,“ rääkis Tšitškan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles