Maasikakasvatajad panevad saagi ühe krooniga oksjonile

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune maasikafestival Ülemiste keskuse parklas.
Mullune maasikafestival Ülemiste keskuse parklas. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Selle nädala lõpus Tallinnas toimuval maasikafestivalil panevad maasikakasvatajad osa oma saagist oksjonile. Kümme kilogrammi marju läheb pakkumisele alghinnaga üks kroon.

Elke Oks festivali korraldavast Eesti Maasikakasvatajate Liidust rääkis, et laupäeval ja pühapäeval läheb kokku oksjonile 80 kilogrammi maasikaid ja alghind on kõigil sama.

Väljaspool oksjoni peaks maasikate hinnad festivalil algama 25 kroonist. Turul maksavad Eesti maasikad praegu ligi 60 krooni või rohkemgi, kuid Oksa sõnul kukuvad selle nädala jooksul ka need hinnad.

Oksjonil pakuvad oma kaupa 30 maasikakasvatajat erinevatest Eesti piirkondadest, esindatud on ka Saaremaa ja kõige rohkem osalejaid on oodata Lõuna-Eestist.

Seda, et maasikafestival ennustatud kehva saagi tõttu ebaõnnestub, Oks ei karda.

«Kuna ilmad olid natuke aega tagasi viletsad, siis arvati nii, aga nüüd on nii palju päikest õnneks ja tuleb korralik saak nagu eelmisel aastal,» sõnas ta ja lisas, et festival toimub tõenäoliselt maasikate tippajal, mil marju tuleb kõige rohkem ja hinnad on kõige soodsamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles