Juhtkiri: Pime agarus on sageli ogarus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Ehkki regionaalminister Siim Valmar Kiisler tõttas tõusnud pahameeletormi kiiresti rahustama, ei muuda see tõika, et keegi agar ametnik andis ajakirjandusele teada vajadusest kaasajastada 30 000 kohanime. Sellele vastas teadusajakirjanik Tiit Kändler Eesti Päevalehes ja kirjanikust suursaadik Jaak Jõerüüt tegi ettepaneku alustada 30 000 ametniku koondamisega. Samuti kurjustas Eesti president Toomas Hendrik Ilves.

Nii saigi õige ruttu selgeks see, mis tänase juhtkirja pealkirjas – pime agarus on sageli ogarus. Keelekupjad ja nimeinkvisiitorid pingutasid üle, kusjuures teatud agarate kohalike omavalitsuste õnnistusel ja kaasabil.

Pärnu Postimees ei näe mingit põhjust, miks peaks kaasajastama enamikku ajaloolisi koha- ja talunimesid, sest see on osa meie kultuuripärandist. Kujutagem ette, mis juhtuks, kui nimeinkvisiitorid asuksid Kihnu või Noarootsi vanade nimede kallale!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles