Eno-Gerrit Link: Anarhia vapiloom

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eno-Gerrit Link.
Eno-Gerrit Link. Foto: PP

„Elevante rünnatakse! Kordan: elevante rünnatakse!“ kostab läbi raadio otse-eetri Pärnu linnapea erutatud hääl. Tuhanded pärnakad jätavad oma tööposti kus see ja teine ning tormavad hordidena randa, kus bürokraatlik masinavärk ähvardab Pärnu kuurordi 175 aasta juubeli auks loodud suursuguseid vapiloomi maamunalt minema pühkida. Elevandivastalised aetakse laiali, edaspidi nende jõud raugeb ja õnn saabub taas meie õuele.

Umbes nii võiks kõlada paroodia 1990. aasta maikuu sündmustest Toompeal, kui fanaatilised Interrinde poolehoidjad valitsushoonet ründasid, kuid peaminister Edgar Savisaare appi palutud rahvahulk mässajad laiali ajas.

Pärnu keskranda suve hakul nii suurte kui väikeste rõõmuks püsti pandud liuelevanti ja veidi hiljem Raekülla erainitsiatiivil valminud sõsarlooma hea sõnaga võõra väe käest kahjuks ei päästa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles