Endla osaleb draamafestivalil kahe lavastusega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest "Hamlet Anderson".
Stseen lavastusest "Hamlet Anderson". Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Endla teater osaleb sel nädalal Tartus toimuval Eesti teatri festivalil „Draama 2013“ kahe lavastusega, milleks on „Hamlet Anderson“ ja „Boyband“.

Festivali põhiprogrammis tuleb reedel Vanemuise väikeses majas lavale Endla teatri repertuaaris olnud kahevaatuseline remiks "Hamlet Anderson". Festivali kõrvalprogrammi "Särts!" valitud Endlas lavastatud muusikal "Boyband" etendub Vanemuise suures majas homme, teatas Endla teatri pressiesindaja Maria Murakas.

Koos loomenõukoguga, kuhu kuuluvad lavastaja Aare Toikka, kunstnik Kristel Maamägi, dramaturg Siret Paju ning teatriteoreetikud Ott Karulin ja Kristiina Garancis, on tänavuaastase festivali kuraator Iir Hermeliin põhiprogrammi valinud veel seitse lavastust: Hendrik Toompere „Kolm õde” (Eesti Draamateater), Lauri Lagle „Suur õgimine” (Teater NO99), Marat Gatsálovi „Tühermaa” (MTÜ R.A.A.A.M), Natalia Lapina „Koera süda” (Vene teater), Aare Toikka „Faust” (VAT teater), Linnea Happoneni „Bistro Beyond” (Piip ja Tuut Teater), Roman Hovenbitzeri „Maria Stuarda” (teater Vanemuine).

Festivali  kõrvalprogrammi "Särts!", kuhu kuuluvad lavastused, mis kuraatori sõnutsi tõstavad toonust ja panevad särisema, on peale Endla teatri lavastuse "Boyband" valitud Renate Valme ja Kompanii Nii "Pung", Twisted Dance Company "Nox", Von Krahli teatri "Simulaakrum", Erik Alalooga ja Andreas W "Läbipõletajad", VAT teatri "Hea, paha ja inetu", Cabaret Rhizome'i "Mutantants" ja nukuteatri "Metsik urisev õnn".

Eesti teatri festival toimub alates 1996. aastast ja see toob Tartusse kokku eesti teatri viimase hooaja parimad lavastused, mis ühtlasi omavahel kunstilise terviku moodustavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles